Nadýchané pusinky

Napsal Mnamky.bloger.cz (») ve středu 17. 12. 2014 v kategorii Moučník, přečteno: 1590×
pusinky.jpg

Bílky z vajec, které nám při pečení přebyly, použijeme na nadýchané pusinky.

4 ks bílků

300g cukr moučka

Postup:

Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr.

Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na máslem vymazaný plech pusinky. A to buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto. Nebo jenom stačí udělat lžičkou hrudky.

Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 - 150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme asi na 50 °C a ještě asi 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.

Sněhové pusinky lze podávat i namočené v čokoládě. Obměnou jsou kokosové pusinky. Do pusinkové hmoty je i možno zamíchat strouhaný kokos (100 - 200g podle chuti). Kokos se tam opatrně zamíchá stěrkou až úplně na konec.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a jedna