
Bílky z vajec, které nám při pečení přebyly, použijeme na nadýchané pusinky.
4 ks bílků 300g cukr moučka |
Postup:
Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr.
Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na máslem vymazaný plech pusinky. A to buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto. Nebo jenom stačí udělat lžičkou hrudky.
Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 - 150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme asi na 50 °C a ještě asi 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.
Sněhové pusinky lze podávat i namočené v čokoládě. Obměnou jsou kokosové pusinky. Do pusinkové hmoty je i možno zamíchat strouhaný kokos (100 - 200g podle chuti). Kokos se tam opatrně zamíchá stěrkou až úplně na konec.