
Základ je jako na klasickou rajskou, ale vůbec nic se nestane, když se použije pytlíková rajská polévka, ale pak musí být bez bazalky a jiných příchutí, ale klidně s těstovinami.
Ten základ je skutečně jedno, jde tu o přísady.
Po té, co je základ vroucí, přidat kečup, který nepálí (trochu, tak dvě lžíce) a ... pozor, hodně taveného sýra!
Šlehat na hodně mírném plamínku, tak dlouho, až ze sýra vzniknou jen malinkaté kousíčky.
Tím sýrem nešetřit!
Na dva litry polévky, celou jednu Veselou krávu. Ale je jedno, který tavený sýr se použije. Jen ať je bez přísad (Tedy ne se šunkou, s paprikou atd.).
Pak polévku dochutit.
Měla by být spíš kyselá, než sladká a silnější než slabá, protože ji hodně zjemní šlehačka.
Se sýrem ji už jen chvilku povařit a hotovo.
Teprve ve chvíli, když je na talíři, opatrně zprostředka nalít šlehačku.
Normální šlehačku z kelímku. Vypadá to i chutná bezkonkurenčně.