
Grilované bagetky s rukolovým pestem.
Suroviny:
3 hrsti rukoly
4 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
2 lžíce vlašských ořechů (nebo mletých mandlí)
3 lžíce strouhaného parmezánu
malé křupavé francouzské bagetky min 5x
Postup:
1) Všechny přísady společně rozmixujeme. Pokud máme málo výkonný mixér, pomůžeme mu předtím pokrájením ingrediencí, u rukoly je to dobré i proto, aby se nenamotávala na mixér.
2) Bagetky rozpůlíme a půlky nasucho opečeme v toasteru, nebo v troubě opatrně ogrilujeme z obou stran.
3) Upečené malé bagetky potíráme rukolovým pestem, a pak si můžeme vyhrát se zdobením.
TIP: Můžeme klidně zdobit každou bagetku jinak, s použitím barevného kontrastu - plátky zralého rajčete, lístky rukoly, mozzarella, tenké kroužky chilli papriček, kolečka nakrájená z černých oliv, lístek červené čekanky (radicchio), atd...