Těstovinový salát s pečeným česnekem

Napsal Mnamky.bloger.cz (») ve středu 10. 12. 2014 v kategorii Saláty, přečteno: 278×
salat.jpg

Tento italský zeleninový salát je nevšední tím, že v něm naleznete zdravý čenek, je jednoduchý na přípravu a také fantasticky chutná.

PŘIPRAVÍME SI:

1 palička čeneku
1 polévková lžíce olivového oleje
500 g těstovin
250 g ricotty-italský tvaroh, můžeme nahradit lučinou
150 g strouhaného parmazánu
300 g malých rajčátek
200 g špenátových listů
sůl, pepř

POSTUP:

1.Vezmeme nůž a uřízneme horní část paličky čeneku. Česnek vložíme do zapékací mističky a pokapeme obnažené stroužky česneku lžící olivového oleje. Zakryjeme mističku s česnekem talířkem nebo alobalem a vložíme do vyhřáté trouby asi na 220 stupňů na 5-10 minut, dokud česnek nezměkne. Poté necháme česnek vychladnout.

 Salat2

2. Uvaříme těstoviny do měkka a scedíme a ponecháme si šálek horké vody z uvařených těstovin.

3. Zatímco vaříme těstoviny, vezmeme vychladlý česnek a vymačkáme jej ze slupek a na jemno nakrájíme. Vložíme do misky a přidáme ricottu nebo lučinu, osolíme, opepříme, nebo přidáme jiné koření, přilejeme šálek horké vody z těstovin a umícháme lehkou krémovou zálivku.

Salat3


 4. Do mísy dáme uvařené těstoviny, baby špenát, nakrájená cherry rajčátka a přidáme krémovou zálivku. Dobře promícháme. Servírujeme na talíř ještě teplé a posypeme strouhaným parmazánem.

Salat4

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel šest a třináct