
Tento italský zeleninový salát je nevšední tím, že v něm naleznete zdravý čenek, je jednoduchý na přípravu a také fantasticky chutná.
PŘIPRAVÍME SI: 1 palička čeneku |
POSTUP:
1.Vezmeme nůž a uřízneme horní část paličky čeneku. Česnek vložíme do zapékací mističky a pokapeme obnažené stroužky česneku lžící olivového oleje. Zakryjeme mističku s česnekem talířkem nebo alobalem a vložíme do vyhřáté trouby asi na 220 stupňů na 5-10 minut, dokud česnek nezměkne. Poté necháme česnek vychladnout.
2. Uvaříme těstoviny do měkka a scedíme a ponecháme si šálek horké vody z uvařených těstovin.
3. Zatímco vaříme těstoviny, vezmeme vychladlý česnek a vymačkáme jej ze slupek a na jemno nakrájíme. Vložíme do misky a přidáme ricottu nebo lučinu, osolíme, opepříme, nebo přidáme jiné koření, přilejeme šálek horké vody z těstovin a umícháme lehkou krémovou zálivku.
4. Do mísy dáme uvařené těstoviny, baby špenát, nakrájená cherry rajčátka a přidáme krémovou zálivku. Dobře promícháme. Servírujeme na talíř ještě teplé a posypeme strouhaným parmazánem.