Hovězí guláš v tlakovém hrnci

Napsal Mnamky.bloger.cz (») v úterý 25. 11. 2014 v kategorii Hlavní jídlo, přečteno: 683×
gulas.jpg

Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.

Ingredience

100g cibule

3 stroužky česneku

40g sádla nebo olej

400g hovězího masa

kmín

sůl

mletý černý pepř

hladká mouka

mletá sladká paprika

majoránka

Omyté maso, nejlépe kližku, rozkrájíme na stejně veliké kousky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a po všech stranách ho osmahneme.

Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji s masem dorůžova. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, podlijeme trochou vody, aby se nám maso začalo dusit. Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podlíváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody a moukou, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku, přendáme do tlakového hrnce a dusíme hodinu a půl na mírném plamenu, až maso zcela změkne a rozpadá se.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, karlovarským knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem, bramboráčkami nebo těstovinami.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a tři