
Suroviny:
- 300 g brambor
- 1 cibule
- 1 sladkokyselá okurka
- 2 lžíce sterilovaného hrášku nebo mraženého
- 2 mrkve (možné i mražené)
- 2 petržele (možné i mražené)
- 1/4 celeru (možné i mraženého)
- 1 lžička hořčice
- 1 majolka (možné i jogurt nebo kombinace majolky a jogurtu)
- sůl
- pepř
- 1-2 natvrdo uvařené vejce
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (lze i rovnou nakrájet na kostičky a tyto uvařit). V osolené vodě uvaříme mrkev, petržel a celer. Barbory nakrájíme na kostičky spolu s vychladlou kořenovou zeleninou, cibulí a okurkou, přidáme hrášek, na kostičky nakrájené vejce, sůl, pepř, hořčici a majolku (+jogurt) a vše dobře promícháme. Podáváme k smaženým řízkům nebo ke smažené rybě.